Bolca mantı kimin?
SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Konukoğlu ve BOLCA Mantı Yönetim Kurulu Başkanı Tansel Özsoy’u belediyemizde ağırladık. Nazik ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.
Bolca Food kimin markası?
Şerafettin Erbayram, 1995 yılında Bolu Çözüm Yem Sanayi A.Ş çatısı altında Bolca Hindi’yi kurdu.
Bolca kimin?
1980 yılında kurucusu Şerafettin Erbayram tarafından kurulmuştur. İlk üretim kapasitesi 5 ton/saattir. 1989 yılında ayrı bir yerde inşa edilerek kapasitesi 20 ton/saate çıkarılmış olup üretimine devam edilmektedir.
Mantının patenti kime ait?
Kayseri ile özdeşleşen mantı, 2009 yılında Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenerek Coğrafi İşaret Belgesi aldı.
Bolca et helal mi?
Bolca Hindi zamanla kurumsallaşarak 2003 yılında TS EN ISO 9001:2000 belgesini, 2008 yılında TS EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve TS EN ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi belgelerini, 2011 yılında Helal Gıda Belgesi’ni ve 2015 yılında İyi Tarım Uygulamaları Belgesi’ni almıştır.
Bolca Hindi nerede üretiliyor?
Sektörde 22 yıllık tecrübeye sahip, Bolu’daki entegre tesisinde yılda ortalama 1 milyon hindi kesimi gerçekleştiren ve yüzde 27 pazar payına sahip olan Bolca Hindi, artık Erpiliç’in üretim kapasitesi, lojistik altyapısı ve geniş dağıtım yapısıyla tüketiciye ulaşacak.
Pek Food kime ait?
Pek Food kurucu ortakları Elif Dila Konukoğlu ve Tansel Özsoy’un Türkiye’nin ünlü şefleriyle bir araya geldiği Chief Table toplantısında konuşan Master Chef Mehmet Yalçınkaya, dondurulmuş ürünlerin sağlık açısından herhangi bir risk oluşturmadığını söyledi. Yalçınkaya, “Dondurulmuş ürünler kesinlikle sağlıksız değil.
Bolca Ana kimdir?
Trak halk kültüründe önemli bir yere sahip olan bu kadın evliyanın ünü artık Trakya sınırlarını aşmış, Türkiye ve Balkanlara kadar ulaşmıştır. Asıl adının Fatma olduğu söylenen Bolca Ana, Kırklareli ilinin Babaeski ilçesine bağlı Mutlu köyünde yaşamıştır. 15. yüzyılda yaşadığı bilinmektedir.
Erpiliç kimin?
Erpiliç Entegre Tavuk Üretim Pazarlama ve Ticaret A.Ş. veya kısaca Erpiliç, Türkiye merkezli bir gıda şirketidir. Şirket 1969 yılında Ali Ericek tarafından kurulmuş olup ağırlıklı olarak et ürünleri üretmektedir. Şirketin merkezi Bolu’dadır.
Bolçi kimin?
Bolçi Çikolata markasının sahibi BOLÇİ ÇİKOLATA A.Ş.’dir. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan AKSOY, dünyanın en prestijli çikolata ve unlu mamuller eğitim merkezlerinden sertifika sahibidir.
Piruhi nereye ait?
Kayseri’de soğan ve peynirli iç harcı hazırlanır ve üçgen şeklinde klasik mantı hamuru bu iç harcıyla doldurulduktan sonra önce tavada az yağla kızartılır veya fırına verilir. Daha sonra pişmiş piruhi mantı gibi pişirilerek sulu olarak yenir. Amasya yöresinde kaygan olarak değerlendirilir.
Hengel nereye ait?
Hengel, hangel veya hingel (Türkçe: hangel/hengel, Kürtçe: xingal, Azerice: xıngal/xəngəl, Dağıstanca: hinkal) Kafkasya’ya özgü, dolgulu veya dolgusuz bir köfte türüdür. Türkiye’de Artvin ve çevresinde (özellikle Şavşat ilçesinde), Ardahan, Çorum, Sivas, Doğu Karadeniz bölgesinde, Erzurum ve Kars’ta üretilmektedir.
Mantı hangi ilimize aitti?
Mantının Kayseri ile özdeşleşmiş, her biri birbirinden lezzetli 36 çeşit mantı çeşidinin bulunması, mantının haklı ününün sebebi olsa gerek.
Mantı kime ait?
Mantı kültürü Orta Asya ülkelerinden kaynaklanır ve kökeni Çin’e dayanır. Türkler bunu 13. yüzyılda Çinlilerden öğrenerek yapmaya başlamışlardır. Antik çağlardan beri Anadolu’da popüler bir yemek olmuştur. Ayrıca Osmanlı Sarayı mutfağında da önemli bir yere sahiptir.
Pek Food kime ait?
Pek Gıda kurucu ortakları Elif Dila Konukoğlu ve Tansel Özsoy’un Türkiye’nin en ünlü şefleriyle bir araya geldiği Chief Table toplantısında konuşan Master Chef Mehmet Yalçınkaya, dondurulmuş ürünlerin sağlık açısından herhangi bir risk oluşturmadığını söyledi. Yalçınkaya, “Dondurulmuş ürünler kesinlikle sağlıksız değil.
Etli mantı nereye ait?
Kayseri ile özdeşleşmiş 36 çeşit mantı olması ve her birinin birbirinden lezzetli olması, Mantı’nın haklı ününün sebebi olsa gerek. Etli mantı, börek aşı, tepsi mantısı, peynirli mantı, yağlı mantı ve Şebit Yağlaması hamur işi ev yemeklerinin başında geliyor.
Bim’de mantı kaç?
Mutfağım Mantı 13.25 TL fiyatıyla mağazalarımızda satışta. Daha fazla ürün ve çeşidi .tr adresinden bulabilirsiniz.